static-aside-menu-toggler
gkSearch

Απογειώστε τις γιορτινές στιγμές σας με τα παιδιά διαβάζοντας ιστορίες που θα τα ενθουσιάζουν 12 μήνες τον χρόνο

Δώρα, στολίδια, γλυκά, διακοπές, φωτάκια… Ό,τι και να σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τον καθέναν ξεχωριστά, όταν είσαι παιδί οι γιορτές αυτές σημαίνουν κυρίως μαγεία. Και, πράγματι, τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου. Ξωτικά, καλικάντζαροι, Άγιος Βασίλης κι ένα σωρό άλλες «μαγικές» αφορμές πασπαλίζουν τις μέρες και τις νύχτες αυτές με αστρόσκονη, γκλίτερ και πολλή φαντασία.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα δώρο που πολλαπλασιάζει αυτή τη μαγεία και την κάνει να διαρκεί και να εμφανίζεται κάθε μέρα, κι αυτό δεν είναι άλλο από τα παιδικά βιβλία. Ένα δώρο που θα ταξιδέψει τα παιδιά σε μέρη απίθανα, θα τα φέρει σε επαφή με ήρωες συναρπαστικούς και θα τα ενθουσιάσει με ιστορίες που θα θέλουν να διαβάζουν ξανά και ξανά. Κι επειδή τα Χριστούγεννα όλοι μας γινόμαστε ξανά λίγο παιδιά, διαβάζοντας παιδικά βιβλία μαζί με τα παιδιά μας νιώθουμε θαλπωρή, αγάπη και αφηνόμαστε να πιστέψουμε λίγο περισσότερο στο όνειρο και στα θαύματα, όπως μικροί…

 

Χριστούγεννα… από κούνια

Μπορεί τα μωρά να μην είναι σε θέση να διαβάσουν μόνα τους ένα βιβλίο, αλλά απολαμβάνουν από πολύ μικρά ν’ ακούν τους γονείς τους να τους διαβάζουν. Τα χαρούμενα και έντονα χρώματα μαγνητίζουν το βλέμμα τους και οξύνουν την παρατηρητικότητά τους. Όταν μάλιστα ένα βιβλίο συνοδεύεται από ήχο, η όλη διαδικασία γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη και απολαυστική. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΙΕΣ: ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ είναι ένα βιβλίο που θα λατρέψουν τα μωράκια και θα κάνει την πρώτη τους επαφή με τα Χριστούγεννα ξεχωριστή. Ξεφυλλίστε μαζί με το μικρό σας το βιβλίο, πατήστε τα κουμπάκια που αντιστοιχούν σε κάθε διαφορετική μελωδία και χαρίστε στο μωρό σας μια πολύτιμη αισθητηριακή εμπειρία.

 

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για όλες τις ηλικίες

Οι μέρες των γιορτών είναι ιδανικές για ανάγνωση ιστοριών – και εννοείται πως οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες έχουν την τιμητική τους! Τι κάνει πετυχημένη μια χριστουγεννιάτικη ιστορία στα μάτια των παιδιών; Ένα πρωτότυπο θέμα, μια εντυπωσιακή εικονογράφηση, ήρωες με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν και οτιδήποτε μπορεί να τα εκπλήξει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους.

Εκτός από το αν υπάρχει Άγιος Βασίλης, υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα που «βασανίζουν» τα παιδιά αυτή την εποχή. Όπως… τι τρέχει επιτέλους με τα ξωτικά; Το βιβλίο ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΞΩΤΙΚΑ έρχεται να απαντήσει σ’ αυτήν ακριβώς την απορία τους, προσφέροντας ταυτόχρονα μια απολαυστική περιήγηση σε όλες τις υπέροχες συνήθειες των Χριστουγέννων αλλά και συνδυάζοντας με πανέξυπνο τρόπο την επίλυση μυστηρίου. Και όλοι ξέρουμε ότι τα παιδιά τρελαίνονται για μυστήρια.

Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, βέβαια, δεν έχει βοήθεια μόνο από ξωτικά, χρειάζεται και τους τάρανδους για το έλκηθρό του. ΤΟ ΤΑΡΑΝΔΑΚΙ είναι ένα τρυφερό παραμύθι που θα κάνει τα μικρά παιδιά να πιστέψουν ότι ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για θαύματα ή για να βρεις τη θέση σου στον κόσμο. Μια ιστορία που θα τονώσει την αυτοπεποίθησή τους και θα προσφέρει στην ψυχή τους μια υπέροχη δόση μαγείας.

Ασφαλώς, τα χριστουγεννιάτικα θέματα δύσκολα εξαντλούνται, γι’ αυτό και οι 7 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ είναι ένα ιδανικό βιβλίο με εφτά διαφορετικά παραμύθια που μπορείτε να διαβάζετε μαζί με τα παιδιά κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολίζοντας το σπίτι ή πριν από τον ύπνο τα βράδια των γιορτών.

xmas-psihogios-sosti

Για τα παιδιά, από την άλλη, που έχουν μεγαλώσει και προτιμούν να διαβάζουν μόνα τους, ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ θα αποδειχτεί εξαιρετική συντροφιά – η υπογραφή, άλλωστε, της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αποτελεί από μόνη της εγγύηση. Μια πρωτότυπη, διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία, το βιβλίο αυτό θα προσφέρει στα παιδιά συγκίνηση, δράση, περιπέτεια και φαντασία χωρίς όρια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καλό παιδικό βιβλίο;

xmas-psixogios-gourounaki_

Χριστούγεννα με κλασικές συνήθειες και αξίες

Τα Χριστούγεννα είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένα με την παράδοση, με σταθερές συνήθειες και «κλασικές αξίες». Και το όνομα Χάρι Πότερ σίγουρα αποτελεί μια σταθερή αξία στην παιδική λογοτεχνία. Η πολυτελής αυτή η έκδοση –σχεδιασμένη και εικονογραφημένη από το βραβευμένο στούντιο MinaLima, που βρίσκεται πίσω από τα γραφικά των ταινιών «Χάρι Πότερ» και «Φανταστικά Ζώα»– είναι βέβαιο πως θα γίνει ο «θησαυρός» των φανατικών του Χάρι Πότερ όλων των ηλικιών, μια όμορφη προσθήκη στο ράφι κάθε συλλέκτη κι ένας μαγευτικός τρόπος να γνωρίσει αυτή την πολυαγαπημένη σειρά μια νέα γενιά αναγνωστών. Κάντε την αρχή με το Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ και προχωρήστε αμέσως μετά στους επόμενους τόμους της ομολογουμένως εντυπωσιακής αυτής σειράς.

xmas-psixogios-haryy

Ιδανική παρέα για τα Χριστούγεννα –και όχι μόνο– αποτελεί, φυσικά, και η πιο διάσημη νταντά του κόσμου, η ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΙΝΣ. Σε μια χορταστική, ιδιαίτερα προσεγμένη και λαχταριστή έκδοση, το βιβλίο αυτό σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους – κι όταν λέμε «μεγάλους» εννοούμε και τους γονείς, που, ως γνωστόν, έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στη συγκεκριμένη αγαπημένη ηρωίδα. Ποιος δεν της έχει εξάλλου; Αφεθείτε στη μαγεία άφοβα.

Χριστούγεννα και ροκ γίνεται; Και βέβαια γίνεται! Και με ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ 17: ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ, οι περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα των παιδιών συνεχίζονται, προσφέροντάς τους τις μέρες των διακοπών μια γερή δόση χιούμορ και διασκέδασης.

xmas-psixogios-spasiklas_

Από τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις μας για παιδικά βιβλία δε θα μπορούσε να λείπει, βέβαια, ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα της κλασικής παιδικής λογοτεχνίας: ο Ιούλιος Βερν. Με την έκδοση ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΙΚΑ: 20.000 ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ χαρίστε στα παιδιά μια περιπέτεια χωρίς όρια και αφήστε τα να εξερευνήσουν το φανταστικό και ανεξάντλητο σύμπαν ενός κορυφαίου συγγραφέα.

xmas-psixogios-klasika

Πώς να κάνετε ακόμα πιο μαγική την ανάγνωση τις μέρες των γιορτών

Τις μέρες των γιορτών συχνά υπάρχει υπερδραστηριότητα και υπερέκθεση των παιδιών σε ερεθίσματα και εμπειρίες που μπορεί να τα κουράσουν, ακόμα κι όταν δεν το δείχνουν. Οι λαχταριστοί πειρασμοί των ημερών επίσης δε βοηθούν. Χωρίς να στερήσετε από τα παιδιά τις λιχουδιές που τα περιτριγυρίζουν, χρησιμοποιήστε τις γιορτές ως αφορμή για ένα μάθημα διατροφής. Ο «μάγος» Άκης Πετρετζίκης με ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα των πρωτεϊνών, των καλών υδατανθράκων και των καλών λιπών στην καθημερινή τους διατροφή, ενώ συγχρόνως μαθαίνουν τα οφέλη που τους προσφέρουν συγκεκριμένες τροφές με διατροφική αξία.

Η ανάγνωση είναι η πιο χαλαρωτική δραστηριότητα, που θα ρίξει τους ρυθμούς και θα αποσυμπιέσει τα παιδιά, διατηρώντας ταυτόχρονα στο μάξιμουμ τη λάμψη και τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Βάλτε, λοιπόν, στο γιορτινό σας πρόγραμμα γερές δόσεις ανάγνωσης και θα δείτε ότι αυτές οι γιορτές θα έχουν περισσότερη μαγεία από κάθε άλλη φορά.

 

Καλά Χριστούγεννα!  

Χριστουγεννιάτικη μαγεία με υπέροχα παιδικά βιβλία https://mybookstories.gr/images/xmas-psixogios.jpg Αγγελική Λάλου